top of page

Makkelijke broodjes voor moeilijke eters!


Recept: heerlijke broodjes 🥖


Ingrediënten:

  • 244 g universele bloem

  •  113 g boter

  • 180 g melk

  • 3 theelepels suiker

  •  1 ei

  •  3 theelepels zout

  • 7 g droge gist


Bereidingswijze:

1. Bereid het mengsel:

  • Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout en droge gist.

2. Warm de melk op:

  • Verwarm de melk tot 110 graden

  • Smelt de boter in een pan.

3. Maak een kuil:

  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Giet hier 6 eetlepels van de gesmolten boter en de warme melk in. Meng tot een smeg geheel.

4. Kneed het deeg:

  • Bestuif je werkblad met bloem of gebruik bakpapier.

  • Kneed het deeg 7 minuten totdat het soepel en elastisch is.

5. Eerste rijs:

  • Vorm een bol van het deeg en leg deze in een kom. Dek af met vershoudfolie of een schone doek.

  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

6. Vorm de bolletjes:

  • Verdeel het deeg in stukken van 60 g en rol hier stevige bolletjes van.

7. Tweede rijs:

  • Bekleed een ruime braadslede met bakpapier en bestrijk het papier met de resterende gesmolten boter.

  • Leg de bolletjes in de braadslede en laat ze 45 minuten rijzen.

8. Bak de bolletjes:

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.

  • Bak de bolletjes in 10-12 minuten goudbruin.


Serveertip: Perfect als warme broodjes bij soep, ontbijt of lunch!

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Origineel (1).png

 © 2016 met liefde gemaakt  E.V    <3

bottom of page