Makkelijke broodjes voor moeilijke eters!
- Emerance
- 27 jan
- 1 minuten om te lezen
Recept: heerlijke broodjes 🥖
Ingrediënten:
244 g universele bloem
113 g boter
180 g melk
3 theelepels suiker
1 ei
3 theelepels zout
7 g droge gist
Bereidingswijze:
1. Bereid het mengsel:
Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout en droge gist.
2. Warm de melk op:
Verwarm de melk tot 110 graden
Smelt de boter in een pan.
3. Maak een kuil:
Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Giet hier 6 eetlepels van de gesmolten boter en de warme melk in. Meng tot een smeg geheel.
4. Kneed het deeg:
Bestuif je werkblad met bloem of gebruik bakpapier.
Kneed het deeg 7 minuten totdat het soepel en elastisch is.
5. Eerste rijs:
Vorm een bol van het deeg en leg deze in een kom. Dek af met vershoudfolie of een schone doek.
Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
6. Vorm de bolletjes:
Verdeel het deeg in stukken van 60 g en rol hier stevige bolletjes van.
7. Tweede rijs:
Bekleed een ruime braadslede met bakpapier en bestrijk het papier met de resterende gesmolten boter.
Leg de bolletjes in de braadslede en laat ze 45 minuten rijzen.
8. Bak de bolletjes:
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Bak de bolletjes in 10-12 minuten goudbruin.
Serveertip: Perfect als warme broodjes bij soep, ontbijt of lunch!
Recente blogposts
Alles weergeven@liefleven Nog maar een paar plaatsen beschikbaar voor het event waar moeders zichzelf herontdekken en elkaar versterken! Dit exclusieve...
Ben jij een moeder die zichzelf vaak op de laatste plaats zet? Het is geen geheim: moeder zijn is prachtig, maar het kan ook...
Comments